Expositie Harmen Piekema & Martijn Kort

Vanaf 13 mei tot 1 juli zullen Harmen Piekema en Martijn Kort hun mooiste beelden tentoonstellen in de van Beresteyn theater te Veendam. Droom weg bij de mooie landschappen en moderne architectuur, neem een kijkje door de ogen van beide fotografen naar de omgeving om ons heen.

Harmen Piekema (37, Groningen) is een landschapsfotograaf “pur sang” die er letterlijk alles voor over heeft om dé perfecte opname te kunnen maken. Van urenlange tochten door wind, sneeuw en/of regen tot het schuifelen op ijsschotsen en gladde rotsen langs de kust. Daarnaast is Harmen ambassadeur voor Nisi Filters Benelux en Tamron Nederland. Maak kennis met de mooie landschappen die Harmen heeft weten vast te leggen tijdens zijn reizen.

Lofoten in de Herfst | Landschapsfotograaf Harmen Piekema

Om deze foto te schieten stond Harmen tot zijn enkels in het koude zee water terwijl het hard waaide en regende.

Martijn Kort (36, Veendam) is fine art en architectuur fotograaf. Zijn fine art beelden kenmerken zich door het gebruik van lange sluitertijden en strakke composities. Hierdoor is hij in staat om een sfeer neer te zetten die gebaseerd is op zijn innerlijke visie. In zijn architectuur fotografie gebruikt Martijn deze techniek om het verstrijken van tijd vast te leggen. Hierdoor wordt een gevoel vast gelegd in plaats van een moment. De foto’s lijken hierdoor natuurgetrouw maar zijn in feite een weergave van een langere periode. Daarnaast is Martijn ambassadeur van Zeiss Nederland en Nisi Filters.

Martijn zijn foto’s laten zich kenmerken door strakke lijnen, organische vormen en lange sluitertijden. Een lust voor het oog!

De expositie is dagelijks te bezoeken van 10:00 tot 18:00 uur.
Van Beresteyn
Museumplein 5a, Veendam
Toegang is gratis

Bedankt voor het lezen

Heel erg bedankt voor het lezen! Als je mijn fotografie leuk vindt, volg me dan op Instagram @harmenpiekema en Facebook. Bekijk mijn YouTube channel om achter de schermen vlogs te zien, te leren hoe bepaalde versnellingen te gebruiken en mij te volgen op mijn avonturen. Als u een afbeelding wilt als een gesigneerde afdruk in beperkte oplage, bekijk dan mijn webshop. Alle support is welkom!Geef een antwoord