Nieuwe Vlog: Quiet Moments

Tijdens een mooie vroege winterochtend vertrokken we om het beroemde dorpje Sakrisøy te fotograferen. Terwijl de zon opkwam, begonnen de kleuren intenser te worden. Al vaak had ik hier gestaan, maar nog nooit onder deze omstandigheden. Voor deze video koos ik ervoor om niet te praten, maar laat het landschap het woord te laten doen.

De omstandigheden waren buitengewoon adembenemend. Ik ben altijd echt verrast over de kleur van het water in dit gebied, maar dankzij het prachtige licht werden de kleuren nog sterker. Voor het eerste shot wilde ik dat de bergtoppen roze waren en het dorp nog in de schaduw. Op deze manier komen de kleuren van het water en de huizing nog meer naar voren. De bergen kregen een prachtige gloed waarvan ik dit het mooiste shot vind!

Winter op de Lofoten | Landschapsfotograaf Harmen Piekema

Voor deze afbeelding wilde ik alleen dat het licht op de bergen viel en nog niet in het dorp. Tamron SP 24-70 f/2.8 G2 @ 25 mm | f/11 | 1.6 sec | ISO 100 with Medium GND8 & Landscape CPL

Terwijl de huizen langzaam in het zonlicht kwamen, wist ik dat ik het beeld had dat ik wilde hebben, dus besloot ik om met de drone te vliegen om wat film te schieten. Terwijl ik aan het vliegen was (wat echt leuk is onder deze omstandigheden), wist ik dat het licht nog steeds te goed was om geen foto te maken, dus koos ik voor een panoramisch beeld van twee foto’s die ik later omzette naar een vierkante crop.

Winter op de Lofoten | Landschapsfotograaf Harmen Piekema

Omdat het licht nog te goed was om geen foto te maken, maakte ik een  panorama dat ik later in een vierkant crop omzette. DJI Mavic 2 pro @ 28 mm | f/3.5 | 1/50 | ISO 100.

De muziek in deze video is Spirit of the dead – Aakash Gandhi.

Bedankt voor het lezen en kijken

Heel erg bedankt voor het lezen! Als je mijn fotografie mooi vindt, volg me dan op Instagram @harmenpiekema en Facebook. Bekijk mijn YouTube channel om behind the scenes vlogs te zien, te leren hoe bepaalde instellingen te gebruiken en mij te volgen op mijn avonturen. Kijk voor gesigneerde prints even in mijn webshop. Alle support is welkom!Geef een antwoord